Komplex Épületenergetikai fejlesztés Dunavecse Város oktatási intézményeiben - rövid információk

 

 

Dunavecse Város Önkormányzata 2016. június 27.-én pályázatot nyújtott a Dunavecsei Petőfi Sándor Általános Iskola I. és II. számú épületének valamint a hozzájuk tartozó Tornacsarnok energiahatékonyságra, és hőtechnikai adottságaira vonatkozó felújítás érdekében.  A település általános iskolájának felújítására több mint 403.232.524 forintot költött a város.

 A projekt keretein belül az alábbi feladatok kerültek megvalósításra:

•          Az első ütemben az alsó tagozatos osztályokat befogadó, úgynevezett „bírósági” és a sportcsarnok épülete újult meg.

•          A projekt keretében megtörtént a sportcsarnok épületének teljes víz- és hőszigetelése.

•          A belső átalakítás legfontosabb eleme a sportpadló kialakítása lett.

•          A sportcsarnok épületében kapott  helyet az a kazánház, ami együttesen biztosítja az iskola és a sportlétesítmény fűtését.

 

A pályázat segítéségével lehetővé vált egy korszerű, magas technológiai színvonalú, értékálló iskolai közeg kialakítása, javult a település összképe, fokozódhat a fiatalokban a település iránti ragaszkodás gondolata. Az épület gépészeti rendszerei megbízhatóbbá váltak, így a  fejlesztés révén versenyképes munkafeltételeket tudunk biztosítani az iskola dolgozói számára, továbbá egy hosszú távú szakmai, pénzügyi és intézményi fenntarthatóságot biztosítunk.